Thursday, March 24, 2016

Η Airbus σχεδίασε τουαλέτα για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα! | Airnews

A320_cabin_Space-Flex_PRM_mode

Η πρόσβαση στην τουαλέτα ενός αεροσκάφους, δυστυχώς, μέχρι σήμερα, δεν ήταν δεδομένη και εύκολη για όλους. 
Η Airbus ανέπτυξε ένα νέου είδους αποχωρητήριο για το A320 της οικογένειας jetliners, που θα διευκολύνει κατά πολύ το ταξίδι των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα!
Η ονομασία του είναι Space-Flex, και το καινούργιο σύστημα αντικαθιστά το κλασικό σχέδιο-στο βάθος του πίσω μέρους του αεροσκάφους- που έχουν τα A320 της οικογένειας αεροσκαφών, με ένα μικρότερο χώρο –μαζί με τις δύο τουαλέτες που προηγουμένως βρισκόντουσαν αριστερά και δεξιά από τον κεντρικό διάδρομο – κάνοντας έτσι πιο αποτελεσματική την χρήση του πίσω χώρου του αεροσκάφους. Έτσι οι αεροπορικές εταιρείες που κατέχουν το αεροσκάφος,  θα μπορούν να εγκαταστήσουν μέχρι και 3 διαφορετικές προσοδοφόρες θέσεις, ή να μεγαλώσουν την περιοχή μεταξύ των θέσεων, για να προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη άνεση στους επιβάτες.
Airbus_Space-Flex_v2_exterior_view
Με την εφαρμογή Space-Flex, τα δύο αποχωρητήρια και ο πίσω χώρος μπορούν να λειτουργήσουν πιο αποτελεσματικά στην καμπίνα, έχοντας παραπάνω πλεονεκτήματα, όπως περισσότερο χώρο για την άνεση των επιβατών, αύξηση του χώρου της καμπίνας, δύο μεγαλύτερες τουαλέτες από αυτές των ανταγωνιστών και τουαλέτα για επιβάτες με προβλήματα κινητικότητας. Είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται κάτι τέτοιο σε αεροσκάφος με μόνο έναν διάδρομο. Το φιλικό προς τους ανθρώπους με δυσκολία κινητικότητας αποχωρητήριο, σχεδιάστηκε με μία απλή μετατροπή: τα 2 μονά Space-Flex αποχωρητήρια μπορούν να μετατραπούν σε ένα αποχωρητήριο για ανθρώπους με δυσκολίες κινητικότητας, όπως συμβαίνει και με τα Airbus ευρείας ατράκτου. 
Από τον Σεπτέμβριο του 2012, η Airbus έλαβε παραγγελίες για την εφαρμογή του Space-Flex για περισσότερα από 101 A320 αεροσκάφη που ανήκουν στην οικογένεια Airbus.
Η Airbus σχεδίασε τουαλέτα για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα! | Airnews

No comments:

Post a Comment