Thursday, March 24, 2016

Αποκαλυπτικές δηλώσεις κάνει πρώην πιλότος της Fly Dubai | Airnews



Ρωσικό δημοσίευμα έχεi δηλώσεις ενός πρώην πιλότου της Fly Dubai, ο οποίος κάνει σημαντικές αποκαλύψεις.   
«Οι πιλότοι της FlyDubai δουλεύουν εξοντωτικές ώρες. Αναγκαστικά, από τις πολλές ώρες εργασίας εξαντλούνται σε μεγάλο βαθμό. Τολμώ να πω, ότι δουλεύουν «μέχρι θανάτου». Το δυστύχημα ήταν αναμενόμενο».
Ο πρώην πιλότος της εταιρείας προτίμησε να κρατήσει την ανωνυμία του σημειώνοντας επίσης πως η πολιτική της εταιρείας δεν αλλάζει παρά τα παράπονα που παραθέτουν ανά καιρούς οι εργαζόμενοι. Τονίζει επίσης, ότι η ανώτατη διοίκηση γνώριζε την κατάσταση, αλλά παρόλα αυτά δεν έκανε τίποτε για να επιλυθεί το όποιο ζήτημα.
«Λίγο πριν αποχωρήσω από την εταιρεία, το τελευταίο πράγμα που δήλωσα στη διοίκηση ήταν ότι προβλέπω πολύ σύντομα ότι θα προκύψει κάποιο ατύχημα, εάν συνεχίσετε αυτές τις πρακτικές, εξαιτίας της κόπωσης των πιλότων».
Σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους είχε δουλέψει 11 ημέρες χωρίς ρεπό πριν τη μοιραία πτήση.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Κύπριος πιλότος Άριστος Σωκράτους είχε ήδη καταθέσει τα χαρτιά της παραίτησής του, μαζί με τα παράπονα για τις ώρες εργασίας και το πρόγραμμα των πτήσεων, με το δημοσίευμα να επικαλείται για την πληροφορία αυτή συναδέλφους του εκλιπόντος. 
Αποκαλυπτικές δηλώσεις κάνει πρώην πιλότος της Fly Dubai | Airnews

No comments:

Post a Comment