Thursday, August 25, 2016

Πιέσεις από το Υπ. Μεταφορών της Κύπρου προς την Cobalt Aero

Μένει το πιστοποιητικό αερομεταφορέα στην εταιρεία σύμφωνα με την έκθεση της Πολ. Αεροπορίας αλλά το υπουργείο θέλει άμεσα λήψη διορθωτικών κινήσεων.

Τη διατήρηση του πιστοποιητικού αερομεταφορέα της εταιρείας Cobalt εισηγείται το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας μέσα από επιστολή που απέστάληκε σήμερα το απόγευμα με φαξ στην Αρχή Αδειοδότησης Αεροπορικών Εταιρειών (ΑΤΛΑΣ) στα κεντρικά γραφεία του υπουργείου Μεταφορών.
Πρόκειται για την επιστολή που συνοδεύει την έκθεση αξιολόγησης της εταιρείας. Ολόκληρη η έκθεση αναμένεται να παραδοθεί το πρωί της Παρασκευής στον γ.δ. του υπ. Μεταφορών και Πρόεδρο της ΑΤΛΑΣ, Αλέκο Μιχαηλίδη. Η έκθεση συντάχθηκε στη βάση των ευρημάτων του διεξοδικού ελέγχου που έγινε αρχές της εβδομάδας με εντολές της ηγεσίας του Υπουργείου ύστερα από τα τεχνικά προβλήματα σε αεροσκάφος της εταιρείας αλλά και μετά από τις μεγάλες και συνεχείς καθηστερήσεις που παρουσιάζονται στο πτητικό πρόγραμμα της αεροπορικής εταιρείας. Το αποτέλεσμα των ελέγχων, που έδειξε ότι η εταιρεία ακολουθεί τους κανόνες ασφάλειας, ήταν αναμενόμενο με βάση και τους προηγούμενους ελέγχους.
Όσον αφορά στα άλλα δύο αεροσκαφη τα οποία χρησιμοποιεί η Cobalt και τα οποία ενοικιάζει από πορτογαλλικό αερομεταφορέα μαζί με το πλήρωμά τους, η Πολ. Αεροπορία απλώς αναφέρει πως ελέγχονται από άλλη αρχή και συνεπώς δεν έχει δικαιοδοσία να κάνει τους οποιουσδήποτε ελέγχους.
Παρόλα αυτά η ΑΤΛΑΣ σε συνεργασία και με τον Υπουργό Μεταφορών, ο οποίος επιστρέφει στο γραφείο του μετά τις θερινές διακοπές την Δευτέρα (ήδη γνωρίζει όλες τις εξελίξεις κι ενημερώνεται), θα μελετήσει το πόρισμα της Πολιτικής Αεροπορίας, τις θέσεις της διεύθυνσης της Cobalt που εκφράστηκαν σε συνεδρία της ΑΤΛΑΣ όπου κλήθηκε για να εξηγήσει τα προβλήματα στην εταιρεία, και μετά θα λάβει αποφάσεις ως προς τον τρόπο δράσης της.
Δράσεις που μάλλον θα σχετίζονται με το γεγονός ότι το τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας έχει μέχρι σήμερα δώσει άδεια στην εταιρεία για να πετά ένα μόνο αεροσκάφος. Θα ασκηθούν πιέσεις ουσιαστικά στην εταιρεία να φέρει όσο πιο σύντομα γίνεται τα δύο ιδιόκτητά της αεροσκάφη για να μπορέσει να ξε-νοικιάσει τα δύο αεροσκάφη που ενοικιάζει για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στο πτητικό της πρόγραμμα. Αυτή ήταν και η υπόσχεση που έδωσε η διεύθυνση της εταιρείας στην ΑΤΛΑΣ αντιλαμβανόμενη ότι μέχρι σήμερα δεν ήταν προς το συμφέρον της και τις προοπτικές της τα όσα σημειώθηκαν.
Αυτός είναι λοιπόν και ο στόχος της εταιρείας , διότι πέραν των καθυστερήσων που παρατηρούνται στις πτήσεις της Cobalt και των τεχνικών προβλημάτων που προέκυψαν, είναι σημαντικό ο επιβάτης να πληρώνει το εισιτήριό του με την Cobalt και να ταξιδεύει με αυτήν κι όχι να βρίσκεται προ εκπλήξεως μη γνωρίζοντας σε ποια αεροσκάφη μπαίνει και με ποιον τελικά πετά.

Politis

No comments:

Post a Comment