Thursday, July 7, 2016

H SWISS παρουσίασε το πρώτο Bombardier CS100 στον κόσμο | Airnews



Η Swiss International Air Lines (SWISS) παρουσίασε για πρώτη φορά αεροσκάφος της από τη σιερά Bombardier C – ένα CS100 – στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης χθες Τετάρτη. Το αεροσκάφος έλαβε επίσης το νέο του όνομα: Καντόνι Ζυρίχης. Το καινοτόμο για μικρές και μεσαίες αποστάσεις twinjet θέτει νέα πρότυπα όσον αφορά την άνεση κατά την πτήση. Η SWISS θα γίνει ο πρώτος φορέας στον κόσμο της εντελώς πρόσφατα αναπτυγμένης σειράς Bombardier C κατά την πρώτη πτήση του CS100 στις 15 Ιουλίου.
Ήταν περίπου πριν από ένα χρόνο ότι ένα αεροσκάφος Bombardier C Series προσγειώθηκε στο ελβετικό έδαφος. Χθες, η τελευταία προσθήκη στον στόλο της SWISS παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε τοπικούς πολιτικούς, εκπροσώπους των αρχών, τους επιχειρηματικούς εταίρους και τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης από όλο τον κόσμο.
Νέο όνομα: Καντόνι Ζυρίχης
Η SWISS έχει ονομάσει το πρώτο της αεροσκάφος Bombardier C Series από το καντόνι της Ζυρίχης – το καντόνι του οποίου οι κάτοικοι θα ωφεληθούν περισσότερο από την απόδοσή του. Το αεροσκάφος «βαφτίστηκε» από τον κυβερνητικό σύμβουό του καντονιού της Ζυρίχης Carmen Walker Späh και τον Ελβετό ράπερ BLIGG, ο οποίος γεννήθηκε και ζει στο καντόνι. 
«Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος που έχουμε ένα από τα πιο προηγμένα  και καινοτόμα αεροσκάφη στην κατηγορία του στον κόσμο», λέει ο Thomas Klühr, Διευθύνων Σύμβουλος της SWISS. «Το νέο μας Bombardier CS100 είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό και μόνο κατά το ήμισυ τόσο θορυβώδες όσο άλλους παρόμοιους τύπους αεροσκαφών. Για τους πελάτες μας ανοίγει μία νέα εποχή στην άνετη πτήση. Και το γεγονός ότι η νέα Σειρά μας C θα μας επιτρέψει επίσης να δημιουργήσουμε περίπου 150 νέες θέσεις εργασίας μας κάνει ακόμα πιο υπερήφανους».
Ο Fred Cromer, ο Πρόεδρος της Bombardier Commercial Aircraft, επιφύλασσε ιδιαίτερο έπαινο για την καλή συνεργασία στην ανάπτυξη του αεροσκάφους. «Η SWISS έπαιξε μεγάλο ρόλο στην ανάπτυξη αυτού του προϊόντος», εξήγησε. «Και με τους ειδικούς μας είμασταν σε θέση να ικανοποιήσουμε πολλά από τα ειδικά αιτήματα της SWISS». 
Ένα τεχνολογικό ορόσημο όσον αφορά την ενεργειακή απόδοση
Η SWISS είναι ο πρώτος φορέας της πρόσφατα αναπτυγμένης C Series της Bombardier. Το πρώτο από τα 30 jets που έχουν παραγγειλθεί – που είναι ένας συνδυασμός των CS100s και του μεγαλύτερου CS300 – σταδιακά θα αντικαταστήσει το σημερινό στόλο της SWISS Avro RJ 100 από τώρα και μέχρι τα μέσα του 2017. Μετά από αυτό, οι μεταγενέστερες παραδόσεις C Series θα αντικαταστήσουν εν μέρει άλλους τύπους αεροσκαφών και εν μέρει θα επιτρέψουν την αύξηση του στόλου της SWISS.
Το Bombardier CS100 θα φιλοξενεί 125 επιβάτες. Με την προηγμένη τεχνολογία κινητήρων, τα συστήματα και τα υλικά κατασκευής του νέου twinjet θέτει νέα πρότυπα στην άνετη, οικονομική και οικολογική πτήση. Είναι 10-15 decibels πιο αθόρυβο από παρόμοια αεροσκάφη και η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έχουν μειωθεί έως και κατά 25%.
Το εσωτερικό της καμπίνας διαθέτει μεγάλα και πυκνά τοποθετημένα παράθυρα που επιτρέπουν να μπει περισσότερο φως και χαρίζουν στην καμπίνα μία πολύ ευρύχωρη αίσθηση. Το καινοτόμο κάθισμα από τον κατασκευαστή ZIM διαθέτει ειδικό σχεδιασμό που περιλαμβάνει ένα ενιαίο κεντρικό στήριγμα τραπεζιού, παρέχοντας βέλτιστη άνεση και περισσότερο χώρο για τα πόδια με την ίδια απόσταση μεταξύ των καθισμάτων. Οι θέσεις πάνω από τους επιβάτες προσφέρουν άφθονο χώρο για τις χειραποσκευές.
C Series_interior
Πρώτη εμπορική πτήση στις 15 Ιουλίου
Το νέο Bombardier CS100 HB-JBA θα εκτελέσει την πρώτη του εμπορική πτήση με τη SWISS την Παρασκευή 15 Ιούλιου: LX 638 από Ζυρίχη προς Παρίσι (Σαρλ ντε Γκωλ), αναχώρηση στις 12:30. Η είσοδος του καινοτόμου νέου αεροσκάφους σε υπηρεσία θα είναι η δεύτερη που πραγματοποιεί η SWISS μέσα στο έτος, μετά την επιτυχημένη έναρξη τον Φεβρουάριο των υπηρεσιών του Boeing 777-300ER. Η νέα σειρά C θα δώσει στη SWISS έναν από τους νεότερους στόλους αεροσκαφών στην Ευρώπη. Εκτός από το Παρίσι, η SWISS θα κάνει το Μάντσεστερ, την Πράγα και τη Βουδαπέστη πρώτους προορισμούς του CS100.
Το δίκτυο δρομολογίων της SWISS C Series θα επεκταθεί περαιτέρω στο τέλος του Αυγούστου, με την προσθήκη της Βαρσοβίας και των Βρυξελλών. Νίκαια, Στουτγάρδη, Ανόβερο, Μιλάνο, Φλωρεντία και Βουκουρέστι θα ακολουθήσουν το Σεπτέμβριο.
H SWISS παρουσίασε το πρώτο Bombardier CS100 στον κόσμο | Airnews

No comments:

Post a Comment