Thursday, July 14, 2016

H Norwegian συμφώνησε με την Airbus για την αγορά 30 Α321LR



Η Norwegian, ένας από τους μεγαλύτερους αερομεταφορείς χαμηλού κόστους στην Ευρώπη, έχει παραγγείλει 30 A321LR της Airbus. Αυτό έπεται μετά από συμφωνία που υπεγράφη τον Ιούνιο του 2012 για 100 αεροσκάφη A320neo. Η μετάβαση από 30 A320neo αεροσκάφη στα 30 A321LR θα υποστηρίξει τη στρατηγική ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού του μεταφορέα και θα του επιτρέψει να γίνει η πρώτη αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους που θα χρησιμοποιεί A321LR.
Η Norwegian (το brand name της Norwegian Air Shuttle AS) λειτουργεί ένα δίκτυο σε όλη την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Ασία, και αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς.
«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για αυτή τη νέα σειρά της Airbus A321LR», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Norwegian, Bjorn Kjos. «Το νέο αεροσκάφος που θα είναι διαθέσιμο από το 2019 ταιριάζει πολύ καλά με τα σχέδια επέκτασης μας και το μέλλον του δικτύου μεγάλων αποστάσεων, όσον αφορά το μέγεθος, το εύρος και την αποδοτικότητα των καυσίμων. Το Airbus A321LR είναι το νεότερο αεροσκάφος μεγάλων αποστάσεων με στενό σώμα στην αγορά και με αυτή τη σειρά θα έχουμε ένα σημαντικό πλεονέκτημα κόστους και θα αυξήσουμε την ανταγωνιστικότητά μας, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας χαμηλές τιμές στο ολοκαίνουριο αεροσκάφος σε ένα ευρύ φάσμα νέων προορισμών», δήλωσε ο Kjos.
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η Norwegian έχει επιλέξει το A321LR. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που η Norwegian θα είναι η πρώτη εταιρεία χαμηλού κόστους που θα κάνει υπερατλαντικά ταξίδια με το A321LR», δήλωσε από την πλευρά του ο John Leahy. «Το A321LR θέτει νέα πρότυπα στη βιομηχανία με την οικολογική του αποδοτικότητα».
Οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν το 2019.
Airnews

No comments:

Post a Comment