Tuesday, March 15, 2016

Σάλος από τις αποκαλύψεις γιατρών για τον πιλότο Α. Λούμπιτς της Germanwings - Metafores Press



Τον ασκό του Αιόλου για το περίφημο ιατρικό απόρρητο, όταν κινδυνεύουν δεκάδες ανθρώπινες ζωές ανοίγει το πόρισμα των Γάλλων ερευνητών για τις συνθήκες του δυστυχήματος της Germanwings, σύμφωνα με το euronews.
Δύο εβδομάδες πριν την σκόπιμη συντριβή του αεροσκάφους από τον συγκυβερνήτη Αντρέας Λούμπιτς, γιατρός του είχε συστήσει τον εγκλεισμό του σε ψυχιατρική κλινική, λόγω καταθλιπτικών επεισοδίων,αλλά ουδέποτε ενημερώθηκαν οι αρχές.
«Πολλοί ιδιωτικοί γιατροί είχαν στοιχεία ότι ο συγκυβερνήτης ήταν άρρωστος. Κάποιοι γνώριζαν ότι εργαζόταν ως πιλότος.
Ωστόσο, αυτές τις πληροφορίες δεν δόθηκαν ποτέ στις αρχές αεροπλοΐας, αλλά ούτε και στην Germanwings», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Αρνό Ντεζαρντάν, υποδιευθυντής του τμήματος ερευνών της Υπηρεσίας Αεροπορικών Ατυχημάτων της Γαλλίας.
Από τον Δεκέμβριο του 2014 είχαν εμφανιστεί τα πρώτα σημάδια της κατάθλιψης, τα οποία γίνονταν επίμονα, όπως διαπίστωναν όλοι οι γιατροί, που επισκεπτόταν ο Λούμπιτς και του χορηγούσαν φάρμακα, αφού παρουσίαζε και αυτοκτονικές τάσεις.
Ο ίδιος υπό τον φόβο της απόλυσης δεν το είπε στους εργοδότες του κάτι, που επίσης δεν έκαναν και οι γιατροί. Από την συντριβή στις γαλλικές Άλπεις σκοτώθηκαν και οι 150 επιβαίνοντες.
Σάλος από τις αποκαλύψεις γιατρών για τον πιλότο Α. Λούμπιτς της Germanwings - Metafores Press

No comments:

Post a Comment