Tuesday, July 12, 2016

Τέσσερα Airbus A330-900neo παίρνει η Ισραηλινή ARKIA



Η Airbus φέρνει «επανάσταση» στο Ισραήλ με το πρώτο της αεροσκάφος ευρείας ατράκτου.
Οι ισραηλινές αερογραμμές ARKIA, που κατά πλειοψηφία ανήκουν στην Jordache Enterprises, θα λάβουν έως και τέσσερα νέα αεροσκάφη A330-900neo, καθιστώντας την αεροπορική εταιρεία τον πρώτο πελάτη της Airbus στο Ισραήλ με αεροπλάνα ευρείας ατράκτου. Το αεροσκάφος A330neo αναμένεται να γίνει η «ραχοκοκαλιά» της επέκτασης της ARKIA σε πιο μακρινές περιοχές.
Η ARKIA έγινε πελάτης της Airbus το 2012 μέσα από μια σειρά τεσσάρων αεροσκαφών A321neo. Τα νέα A330-900neo έχουν αρκετά κοινά στοιχεία με τα A321neo, πράγμα που σημαίνει πως θα μπορέσουν να λειτουργήσουν μαζί απρόσκοπτα, φέρνοντας μεγάλα λειτουργικά οφέλη για το σύνολο του στόλου.
Τα αεροσκάφη A330neo θα είναι εξοπλισμένα με καμπίνες Airspace από την Airbus προσφέροντας άνεση, ατμόσφαιρα και σχεδιασμό, ενώ έχει και συστήματα ψυχαγωγίας εν πτήσει τέταρτης γενιάς, επιτρέποντας κινητή τηλεφωνία, Internet και Wi-Fi μέσω προσωπικών συσκευών.
«Τα A330-900neo θα είναι ένα βασικό περιουσιακό στοιχείο για να μας βοηθήσει να αναπτυχθούμε αποτελεσματικά σε άκρως ανταγωνιστικά διεθνή δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων από το Ισραήλ. Το αεροσκάφος θα προσφέρει στους επιβάτες μας τη μεγαλύτερη άνεση σε απευθείας πτήσεις μεγάλων αποστάσεων», είπε ο κ Joe Nakash, πρόεδρος της Jordache Enterprises. «Χάρη στην αποδεδειγμένη αξιοπιστία και την απόδοση καυσίμου της οικογένειας Α330, το A330neo θα μας προσφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα στην κατηγορία της λειτουργικής οικονομίας».
«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να άνοίγουμε δρόμους στο Ισραήλ», δήλωσε ο Chief Operating Officer της Airbus John Leahy: «Το A330neo προσφέρει 14 τοις εκατό μειωμένη κατανάλωση καυσίμων ανά θέση. Ο συνδυασμός των A321neo και A330neo στο στόλο της ARKIA θα επιτρέψει στην αεροπορική εταιρεία να καρπωθεί τα οφέλη που προσφέρει η Airbus».
Airnews

No comments:

Post a Comment