Saturday, December 12, 2015

Ανάπτυξη 59% στους transfer επιβάτες, για το «Ελ. Βενιζέλος», την περίοδο 2013-15


Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα, αναφορικά με την προσπάθεια του «Ελ. Βενιζέλος», να αποκτήσει χαρακτηριστικά περιφερειακού κόμβου.  
Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται δυναμική αύξηση των transfer επιβατών, με το σκέλος συνδέσεων εξωτερικού, μέσω Αθήνας, να έχει σταθερά τη μεγαλύτερη ανάπτυξη.
Ενδεικτικό είναι ότι η συνολική κίνηση transfer επιβατών της περιόδου 2013 – 2015 σημείωσε άνοδο 59%.
Γενικότερα, στρατηγικό στόχο του ΔΑΑ αποτελεί η προώθηση της Αθήνας, τόσο ως τελικού προορισμού, όσο και ως ενδιάμεσου σταθμού, έτσι ώστε να αυξηθεί ακόμη περισσότερο η επισκεψιμότητα και η διασυνδεσιμότητά της.
Στο πλαίσιο αυτό, υλοποιείται το “TAG Athens”, το πιο πρόσφατο πρόγραμμα για την ενίσχυση της Αθήνας, ως ενδιάμεσου σταθμού.
Μέσω αυτού, το «Ελ. Βενιζέλος» επιδιώκει να κεφαλαιοποιήσει ροές από τα Βαλκάνια, την κεντρική και ανατολική Ευρώπη, με κατεύθυνση προς Μ. Ανατολή, Ασία/Ειρηνικό και Αυστραλία.
Επίσης, η νέα καμπάνια επικοινωνίας και προώθησης της πόλης της Αθήνας «Speak Aθenian. Be an Aθenian» έχει ως στόχο την ανάδειξη της «αθηναϊκής εμπειρίας» και την προώθηση της πόλης ως city break προορισμού.
Υπενθυμίζεται ότι, εφέτος, ο ΔΑΑ θα καταγράψει ρεκόρ επιβατικής κίνησης, με άνω από 17 εκατ. επιβάτες.   

No comments:

Post a Comment