Sunday, August 21, 2016

Τα προβλήματα συνεχίζονται για την Cobalt

5B-DCR Cobalt Air Airbus A320-232 photographed at Kerkyra (Corfu) - Ioannis Kapodistrias International (CFU / LGKR) by Kim Philipp Piskol

Νέο περιστατικό τεχνικής βλάβης -το δεύτερο μέσα στο Σαββατοκύριακο- αντιμετώπισε αεροσκάφος της κυπριακής εταιρείας Cobalt, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στο αεροδρόμιο Λάρνακας, λίγο μετά την απογείωσή του.
Πρόκειται για την πρωινή πτήση CO516 της εταιρείας με προορισμό το Μάντσεστερ. Το αεροσκάφος τύπου Α320,  απογειώθηκε γύρω στις 11 το πρωί, με πέντε ώρες  καθυστέρηση, ωστόσο μετά από 15 περίπου λεπτά αναγκάστηκε να επιστρέψει στη Λάρνακα  λόγω βλάβης που φαίνεται να προέκυψε στους τροχούς.
Συγκεκριμένα, μετά την απογείωση, οι πιλότοι διαπίστωσαν ένδειξη πως οι τροχοί δεν είχαν επανέλθει στη σωστή τους θέση. Μετά από τέσσερις κύκλους πάνω από το αεροδρόμιο, προσγειώθηκαν στη Λάρνακα, για να ελεγχθεί το πρόβλημα στους αισθητήρες.

Cobalt 2

Το γεγονός προκάλεσε έντονες αντιδράσεις ανάμεσα στους επιβάτες, κάποιοι από τους οποίους δήλωσαν πως δεν επιθυμούν να ταξιδέψουν, εφόσον η πτήση πραγματοποιηθεί με το ίδιο αεροσκάφος, κατόπιν επιδιόρθωσής του.

ΡΕΠΟΡΤΕΡ

No comments:

Post a Comment