Tuesday, September 6, 2016

Αύξηση 5,4% κατέγραψε το αεροδρόμιο της Ρόδου για τον μήνα Αύγουστο - Πρώτοι οι Άγγλοι

Με αύξηση στην τουριστική κίνηση έκλεισε και ο Αύγουστος στη Ρόδο, όπως έδειξαν τα στοιχεία του αεροδρομίου που ανακοινώθηκαν χτες. Το ποσοστό της έφτασε το 5,4% και μεταφράζεται σε περίπου 22.000 περισσότερους τουρίστες αναφορικά με τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Ειδικότερα τον Αύγουστο έφτασαν με πτήσεις τσάρτερ στη Ρόδο 442.973 άτομα έναντι 420.151 τον ίδιο μήνα πέρυσι, καταγράφοντας για τέταρτο μήνα αύξηση στην κίνηση.
Από τα στοιχεία προκύπτει ότι η Αγγλική αγορά εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση καταγράφοντας μάλιστα και αρκετά μεγάλη αύξηση σε διψήφιο ποσοστό, ενώ στη δεύτερη θέση κατατάχθηκε η Γερμανική αγορά που επίσης σημείωσε άνοδο και στην τρίτη η Ιταλική που κυμάνθηκε στα περσινά επίπεδα.

Η Ρωσική αγορά βρέθηκε το μήνα που πέρασε να καταλαμβάνει την τέταρτη θέση ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει η αγορά του Ισραήλ που κατέγραψε φέτος μία μικρή αύξηση.
Σε εκείνα που θα πρέπει να υπογραμμίσουμε είναι ότι η Ολλανδική αγορά που το τελευταίο διάστημα δεν είχε καθόλου καλή απόδοση, σημείωσε αύξηση ενώ δε συνέβη το ίδιο με την Αυστριακή αγορά η οποία κατέγραψε και το μήνα που πέρασε μείωση.

Την ίδια πτωτική πορεία είχε και η τουριστική κίνηση από τη Νορβηγία και μάλιστα σε διψήφιο ποσοστό κάτι που παρατηρήθηκε και για το Βέλγιο, καθώς μαζί με την αγορά της Πολωνίας ήταν οι… προβληματικές αγορές της φετινής σαιζόν.

Σε ό,τι αφορά τον Αύγουστο θα πρέπει να επισημάνουμε ότι είχαμε και την αλματώδη αύξηση Ισπανών τουριστών καθώς και την καλή πορεία των περισσότερων πρώην ανατολικών χωρών.
Εξίσου αυξητικά ήταν τα ποσοστά της κίνησης για τις γραμμές εσωτερικού με την αύξηση να φτάνει το 7%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία τον Αύγουστο έφτασαν στη Ρόδο συνολικά 50.936 άτομα έναντι 47.595 τον ίδιο μήνα πέρσι. Βάσει των στοιχείων έφτασαν στο αεροδρόμιο της Ρόδου συνολικά 493.909 άτομα.

Rodiaki

No comments:

Post a Comment